Wedstrijdvaren

ballonvaart

Naast het varen met passagiers is het varen van wedstrijden een andere passie. Alhoewel je met een ballon niet kunt sturen, proberen we toch via verschillende luchtlagen met hun specifieke windrichtingen een voorschreven doel te bepalen.

Als crew heeft Bert, onze piloot diverse malen meegedaan aan EK's en WK's over heel de wereld (o.a. Japan en Amerika). Sinds het behalen van zijn brevet in 1999 wil hij natuurlijk zich ook bewijzen als wedstrijd piloot. Na een voorzichtig begin behoren we nu al een aantal jaren tot subtop van Nederland en naderen we gestaag de top van Nederland.

Wedstrijdvaren is een echte teamsport. Ondanks dat er maar één piloot is de inzet van de grond crew van wezenlijk belang. Zij geven via de radio informatie door aan de piloot.

Dergelijke wedstrijden duren meestal een aantal dagen en er wordt 's morgens en 's avonds gevaren, als de weersomstandigheden het toelaten. Niet alleen is het een mentale sport, maar ook fysiek moet men in goede conditie zijn. Kortom een volwaardige sport die veel eist van piloot en crew.

Indien U meer wilt weten van deze sport kijk dan op www.dbcc.nl . Hier kunt U alles vinden over het wedstrijdvaren, nieuws en uitslagen.

Dit jaar organiseren wij rond hemelvaart het open Nederlands kampioenschap in Drenthe. Ook wel de Dutch Balloon Trophy genoemd.  De wedstrijden vinden bij goed weer plaats op recreatiepark 't Kuierpadtien in Wezuperbrug. Zie ook de speciale website: www.nkballonvaren.nl

Het totale wedstrijd programma voor 2009:

      back to the top